Stiri

„Agentii Frigorifici Naturali” – inovatie si calitate, solutii catre succes”

La data de 27-28 martie 2019, in sala Luxemburg al hotelului RIN Grand Hotel, compania AB TEHNIC si-a deschis portile pentru partenerii de afaceri cat si pentru firmele interesate pe acest segment- important furnizor de produse frigorifice, respectiv cu prilejul Seminarului & Cursului „Agentii Frigorifici Naturali” – inovatie si calitate, solutii catre succes”.

Aflata la prima editie in formatul actual, conferinta a fost deschisa specialistilor din companiile ce desfasoara activitati in aceasta bransa: distribuitori de sisteme de racire/incalzire, firme de constructii, instalatori, ingineri care asigura servicii specializate in executie & montaj,  implementare, privind noile tehnologii precum și perfecționarea celor existente ce vor determina proiectarea instalațiilor pe noi principii.

Evenimentul aduce impreuna profesionisti de renume international din domeniul ingineriei. Participantii au avut  ocazia sa cunoasca in detaliu avantajele utilizării agenților naturali: R290 -propan, R717 – amoniac, R744 – CO2 și a componentelor: compresoare, vaporizatoare, valve, elemente de control, principii de proiectare și utilizare, dar și elemente de siguranta., primind totodata informatii utile privind solutiile practice, noutatile gamei de produse, proiecte derulate din intreaga lume si multe altele.

      “Nu in ultimul rand, cei prezenti au avut oportunitatea sa cunoasca   atat echipa AB TEHNIC, cat si furnizorii principali de renume precum si produsele de la: HB Products, LUVE, Brandoni, Cabero, Emerson, Johnson Controls, Euroklimat, Decsa, WITT, Herl Parker, Vahterus Intarcon, Inosent , Fiorini si multi altii. Suntem privilegiati ca am avut sansa de a implementa nouatatea, oferind date practice, ce ajuta catre dezvoltarea profesionala a entitatilor interesate. Acesta este doar inceputul.”,  a declarat Adrian Balaoi, fondator si director general al companiei Frigo Consult AB. 

“HFCs utilizate în principal în echipamente de refrigerare, aer condiționat și pompe de căldură, sunt de mii de ori mai dăunătoare climatului decât CO2.

Modificarea Kigali a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Pentru ca obiectivele să fie atinse în mod eficace și rentabil, toate guvernele și industriile relevante vor trebui să ia deja măsuri acum pentru a se asigura că se utilizează alternative ecologice.”, a adaugat Dir. Tehnic ABT Lucian Nedelcu.

De asemenea, organizatorii au creat si o expozitie in sala Bruxelles in cadrul aceluiasi hotel, cu cele mai noi produse de ultima tehnologie astfel incat participantii sa poata vizualiza in mod real produsele discutate.

 Detalii privind partenerii si gama de produse puteti regasi in urmatorul link accesand: https://www.abtehnic.ro/parteneri-abtehnic/

TRAINING-UL PRACTICI DE UTILIZARE A AGENȚILOR FRIGORIFICI NATURALI

susținut de către Per Skaerbaek Nielsen. 

 În acest context, odată cu adoptarea în Uniunea Europeană a reglementarii F-Gas – “F-Gas regulations”- agenții frigorifici naturali au redevenit un punct de mare interes in industrie. În România, procesul de trecere la agenți naturali este în plină desfășurare, iar noile tehnologii precum și perfecționarea celor existente vor determina proiectarea instalațiilor pe noi principii. 

Lucrari: “Efectele apei in sistemele de amoniac”, Conferinta de refrigerare cu amoniac IIR, 1997, Colorado Springs. “Introducerea unei noi cascade de amoniac / CO2 pentru navele mari de pescuit”, 2003, Conferinta de refrigerare cu amoniac IIR 2003 // premiată cu “Premiul Andy Ammonia pentru o lucrare pe sisteme cascada de amoniac / CO2”.

Consideram ca evenimentul unde am fost introdusi in strategiile inovative pentru prima data in tara noastra a fost de un real succes. Am avut oportunitatea de a lua la cunostiinta despre avantajele utilizării agenților naturali: R290 -propan, R717 – amoniac, R744 – CO2 cat și despre componente precum: compresoare, vaporizatoare, valve, elemente de control, elemente de siguranta, principii de proiectare si utilizare.

Alianta dintre AB TEHNIC si partenerii sai a creat in Romania o noua tendinta pe piata tehnologiei frigorifice.  Fiind la prima editie insa, cu siguranta nu ultima, urmeaza ca din doi in doi ani, sa organizeze seminarii la fel de interesante cu tematici noi in aria produselor, dedicate industriei frigorifice conform reglementarilor legislative.

Newsletter

Abonare la newsletter


© 2022 AB Tehnic Profesional Design: Live Design